In Greek we use this term when someone talks too much. Also some friends calls me BourBour for the past 25 years...
Search This Blog
Wednesday, January 12, 2011
About Lemons, Oranges, Tangerines and Matcha tea.../Περί εσπεριδοειδών και τσαγιού Μάτσα
Lot's of great news and want to share them with you!
Our friend Kostas brought us from his garden in Vraona a bundle of lemons, Oranges and Tangerines and i cannot wait to start making things with them.. Last years lemon marmalade with poppy seeds was a great success and people keep asking me for more... Also want to make some lemon cream butter and some orange preserves... So it seems like a busy weekend! And ofcourse if you have any ideas and recipes let me know!
On other news i got from my good friends in Tsaina tea store some Matcha tea... It is sooooo expensive!!! I payed 20 euro for some 60 grams but when i found out that it can take up to an hour to grind 30 grams of the tea then i realizes why... This is the tea that in Japan it is used for the tea ceremony and nowadays it is used to colour and give taste to various foods. I am dying to use this tea to make a rice pudding that i saw in Chef's Eddy website.
More in a few days!!!
Πολλά νέα και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας!
Ο φίλος μας ο Κώστας μας έφερε πολλά λεμόνια, πορτοκάλια και μανταρίνια από τον κήπο του στη Βραώνα και το πόσο θέλω να ξεκινήσω να φτιάχνω πράγματα με αυτά δεν λέγεται! Η περσινή μαρμελάδα λεμόνι με τον παπαρουνόσπορο χάλασε κόσμο και μου ζητάνε συνέχεια! Ακόμα θέλω να φτιάξω μια βουτυράτη κρέμα λεμονιού και γλυκό πορτοκάλι... Αν έχετε καμιά ιδέα πες τε μου!
Άλλα νέα.. Χτες πέρασα από το αγαπημένο μου Tsaina (ένα μαγαζί με τεράστια ποικιλία σε τσάγια που το έχουν δύο γλυκύτατες κυρίες). Ήθελα να πάρω λίγο τσάι για το πρωινό και σκέφτηκα να ρωτήσω αν έχουν τσάι Μάτσα. Είχαν φυσικά αλλά ήταν πανάκριβο το άτιμο! 20 ευρώ τα 60 γραμμάρια! Όταν έμαθα όμως ότι για να τρίψουν και να κάνουν σκόνη 30 γραμμάρια τσαγιού μπορεί να περάσει και μια ώρα κατάλαβα γιατί είναι τόσο ακριβό... Το χρησιμοποιούν για την τελετή του τσαγιού στην Ιαπωνία και χρησιμοποιείται πια πολύ στη ζαχαροπλαστική και δίνει άρωμα και γεύση σε γλυκίσματα. Είναι μια συνταγή του Σέφ Έντυ που θέλω να δοκιμάσω! Περισσότερα σε λίγες μέρες!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Περισεύει κανένα λεμονάκι και για μας?
ReplyDeleteΘέλεις; Σοβαρά τώρα! Να σου φέρω το σάββατο! Ακέρωτα φοβερά λεμόνια!
ReplyDelete