Got the recipe from Chef Eddy Van Damme's website... This man is an inspiration in many of my journeys in tastes and smells. Took the liberty of changing it a bit as the desert became a bit too sweet for my taste. Also as i did not have any strawberries i used caramelized quince that i had in the fridge! Turned out great so you can use any kind of caramelized fruit as long as it is not too strong in flavor or use less quantity of it to balance the tastes... The game it is up to you..
Ingredients:
Water 240g
Rice for soup rinsed 80g
Sugar (A) 40g
Milk 330g
Vanilla extract 1tsp
Zest of half an orange
a pinch of salt
Matcha green tea powder 3g
Whipping cream 120g
Sugar (B) 30g
Makes enough for 4-5 glasses
Easy to make..
Put the rice in the boiling water and slowly simmer covered for 5 minutes. Drain rice and discard water.
Boil the milk with Sugar (A), zest, salt and add the rice. Simmer till most of the liquid is gone. Be careful and watch it making sure it is not burned. Let it cool to room temperature. Add Vanilla extract and the tea dilluted in a little milk.
Beat the cream and sugar (B) lightly. Fold in the rice mixture.
Serve in glasses with some caramelized quinces some streusel or cookie crumble!!!
Enjoy!
Όχι ρυζόγαλο...
Από τα πράγματα που έχω μάθει τον καιρό που ασχολούμαι με την μαγειρική είναι ότι δεν είναι καλό να δίνουμε παλιά ονόματα σε νέες συνταγές. Γιατί όσο κοντινές και αν είναι με παλιές γεύσεις δημιουργούνται προσδοκίες που στο τέλος δεν επαληθεύονται και τελικά πάντοτε χαμένος βγαίνεις... Έτσι λοιπόν αυτό το γλυκό δεν θα το πω ρυζόγαλο ασχέτως και αν έχει και ρύζι και γάλα και ζάχαρη... Δεν έχει όμως κανέλα και έχει και άλλα πράγματα που θα έκαναν ένα τυπικό ελληνικό ρυζόγαλο να το βάλει στα πόδια τρέχοντας όπως ας πούμε ξύσμα πορτοκαλιού (αν και έχω δει συνταγές για τέτοιο) και σκόνη από πράσινο τσάι Μάτσα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πράσινο, λαμπερό και συνοδεύεται σε ποτήρι με γλυκό κυδώνι ή άλλο γλυκό κουταλιού αρκετά ουδέτερο όμως για να μην σκεπάζεται η ελαφριά και απαλή γεύση του τσαγιού...
Τη συνταγή τη βρήκα από το σάιτ του Σεφ Έντυ... Την πείραξα λίγο γιατί ήταν λίγο γλυκιά για το γούστο μου και σας δίνω τις μισές αναλογίες που βγάζουν λιγότερες μερίδες. Αν θέλετε μπορείτε εύκολα να τις διπλασιάσετε.
Υλικά
Water 240g
Rice for soup rinsed 80g
Sugar (A) 40g
Milk 330g
Vanilla extract 1tsp
Zest of half an orange
a pinch of salt
Matcha green tea powder 3g
Whipping cream 120g
Sugar (B) 30g
Makes enough for 4-5 glasses
Easy to make..
Put the rice in the boiling water and slowly simmer covered for 5 minutes. Drain rice and discard water.
Boil the milk with Sugar (A), zest, salt and add the rice. Simmer till most of the liquid is gone. Be careful and watch it making sure it is not burned. Let it cool to room temperature. Add Vanilla extract and the tea dilluted in a little milk.
Beat the cream and sugar (B) lightly. Fold in the rice mixture.
Serve in glasses with some caramelized quinces some streusel or cookie crumble!!!
Enjoy!
Όχι ρυζόγαλο...
Από τα πράγματα που έχω μάθει τον καιρό που ασχολούμαι με την μαγειρική είναι ότι δεν είναι καλό να δίνουμε παλιά ονόματα σε νέες συνταγές. Γιατί όσο κοντινές και αν είναι με παλιές γεύσεις δημιουργούνται προσδοκίες που στο τέλος δεν επαληθεύονται και τελικά πάντοτε χαμένος βγαίνεις... Έτσι λοιπόν αυτό το γλυκό δεν θα το πω ρυζόγαλο ασχέτως και αν έχει και ρύζι και γάλα και ζάχαρη... Δεν έχει όμως κανέλα και έχει και άλλα πράγματα που θα έκαναν ένα τυπικό ελληνικό ρυζόγαλο να το βάλει στα πόδια τρέχοντας όπως ας πούμε ξύσμα πορτοκαλιού (αν και έχω δει συνταγές για τέτοιο) και σκόνη από πράσινο τσάι Μάτσα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πράσινο, λαμπερό και συνοδεύεται σε ποτήρι με γλυκό κυδώνι ή άλλο γλυκό κουταλιού αρκετά ουδέτερο όμως για να μην σκεπάζεται η ελαφριά και απαλή γεύση του τσαγιού...
Τη συνταγή τη βρήκα από το σάιτ του Σεφ Έντυ... Την πείραξα λίγο γιατί ήταν λίγο γλυκιά για το γούστο μου και σας δίνω τις μισές αναλογίες που βγάζουν λιγότερες μερίδες. Αν θέλετε μπορείτε εύκολα να τις διπλασιάσετε.
Υλικά
Νερό 240g
Ρύζι για σούπα πλυμένο 80g
Ζαχαρη (A) 40g
Γάλα ελαφρύ 330g
Βανίλια εκχύλισμα 1κ.γλ.
Ξύσμα μισού πορτοκαλιού
Μια ιδέα αλάτι
Σκόνη τσαγιού Μάτσα 3g
Κρέμα γάλακτος 120g
Ζάχαρη (B) 30g
Κάνει ποσότητα αρκετή για 4-5 ποτήρια
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό να βράσει, προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε 5 λεπτά. Στραγγίζουμε.
Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη (Α), το ξύσμα και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι και όταν βράσει προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά. Εμένα μου πήρε 20 λεπτά για να ετοιμαστεί.. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά προσθέστε τη βανίλια και το τσάι αναμεμιγμένο σε λίγο γάλα.
Κάντε την κρέμα γάλακτος ελαφριά σαντιγύ μαζί με τη ζάχαρη (Β) και ενσωματώστε τη στο μείγμα του ρυζιού...
Τοποθετήστε σε ποτήρια μαζί με γλυκό κυδώνι, ένα μπισκότο σε τρίμματα και λίγο ψιλοκομμένο κυδώνι από πάνω...
Μοιάζει πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!!!!
ReplyDeleteΘα την δοκιμάσω,
Eixa agorasei to sigkekrimeno tsai apo Iaponia... kai to edosa giati den to mporousa! Bebaia, den trelainomai gia tsai opote profanos eixe na kanei me emena kai oxi me tin poiotita tou tsagiou... Sto glykaki pantos fenetai na exei kanei to thavma tou kai na to exei metamorfosei apo ena oxi-rizogalo se ena zen dessert!
ReplyDeleteδε με πειραζει καθόλου που είναι πειραγμένη!...μου κλείνει το μάτι για να τη δοκιμάσω,αν και αυτό το τσαι μου βαζει εμπόδια...αποκλείεται να βρώ....αν βάλω earl grey που μου αρεσει?
ReplyDeleteΤσάι matcha θα βρεις στο κατάστημα Tsaina, Λυκαβηττού 9 στο Κολωνάκι... www.tsaina.gr
ReplyDelete